Tukea netistä

Foorumeita yms. tukilähteitä

Jos ohjeita lukemalla ei pulmat selviä, pitää kysyä. Foorumit ovat selaimella käytettäviä keskustelujärjestelmiä, niistä voi lukea muiden kysymyksiä ja niihin tulleita vastauksia, mahdollisesti pitää rekisteröityä ennen kuin itse voi kirjoitta kysymyksen. IRC on pikaviestin (Irc kurssi), siinä liitytään kanavalle jossa lähetellään viestejä rivillinen kerrallaan.

Forumeilla vastaus tulee jahka joku semmoisen kirjoittaa, hyvin kirjoitettuun kysymykseen luultavasti kohtuuajassa. IRC taas on nopeatempoisempi, jos vastaaja sattuu olemaan koneensa ääressä juuri kysyttäessä. Normaalisti IRC:ssäkin kannattaa esittää selkeä kysymys ja jäädä odottelemaan josko joku vastaisi. Vaikka IRC-kanavalla näyttääkin olevan lukuisia keskustelijoita, eivät ne välttämättä ole koneensa ääressä koko aikaa vaan käväisevät kanavalla vain muulta kiireeltään joutaessaan.

Suomenkielinen foorumi

Foorumit joissa voi kysellä ja keskustella kaikista Linux-jakeluista

Debianin epävirallinen suomenkielinen foorumi http://debian-fi.dy.fi on varsin uusi, 7. maaliskuuta 2009 Sami Pirttimäen perustama. Foorumin tarkoitus on täydentää suomenkielistä Debian-yhteisöä.

Jakelukohtaisia suomenkielisiä foorumeita

Jakelukohtaisia muunkielisiä foorumeita

Suomenkielisiä IRC-kanavia

  • Debian #debian-fi IRC-verkossa OFTC
  • Linuxblondit IRC-verkossa Freenode, Linuxblondien webbisivu. Linuxblondit on Linux-tukiyhteisö joka pyrkii neuvomaan Linuxin käytössä, tarvittaessa rautalangasta vääntäen.
  • Ubuntu #ubuntu-fi IRC-verkossa Freenode
Luokat: